Ezek a WC dugulások leggyakoribb okai

Ezek a WC dugulások leggyakoribb okai

A WC dugulást valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Használhatatlan a toalett, büdös van, és jobb esetben nem folyik visszafelé a szennyvíz. Mi áll ennek a hátterében? Ha megismerjük az okokat, akkor a megelőzés is egyszerűbbé válik.

Nálatok mi kerül a WC-be, aminek nem kellene?

A tapasztalatok és a kamarás csatornavizsgálatok által feltárt leggyakoribb oknak a túlzott mennyiségű papír, darabos hulladékok és egyéb szilárd anyagok leöblítése számít. Gyakran előfordul, hogy az emberek nem gondolnak bele, milyen hatást gyakorolhat a lefolyórendszerre, amikor például nedves törlőkendőt, tamponokat vagy más, nem vízoldható tárgyakat dobnak a WC-be. Ezek az anyagok könnyen megakadnak a csövekben, és idővel teljes elzáródást okozhatnak.

Az elöregedett rendszerek különösen kitettek a dugulásoknak

A másik fontos tényező a WC-dugulások esetében a lefolyócsövek elöregedése és azok rossz állapota. Az évek során a csövek belső felületén lerakódások keletkezhetnek, amelyek szűkítik az átmérőt, így már kisebb mennyiségű szennyeződés is képes megakasztani a víz áramlását. A régi csövek esetében különösen gyakori, hogy a vízkő, a rozsdásodás és a különféle lerakódások miatt alakulnak ki dugulások. Nem véletlen, hogy a szakemberek a kamerás csatornavizsgálat alkalmazását prevenciós jelleggel is javasolják.

Womás csatornatisztítás és kamerás csatornavizsgálat: ezek tuti segítenek!

A magas vákuummal dolgozó WC pumpa és a lefolyótisztító használata néha nem elég a helyreállításhoz. Főleg így van ez akkor, ha a szennyvíz meg sem mozdul a WC-ből. A kritikus terület megköveteli, hogy azonnali segítséget kérjünk, mégpedig profi szakemberek személyében. Néha azonban a házi módszerek nem elegendőek, ilyenkor szakember segítségére van szükség. A duguláselhárító szakemberek professzionális csőgörénnyel és womás csatornatisztító géppel dolgoznak, amelyek hatékonyan és gyorsan képesek megszüntetni még a legmakacsabb elzáródásokat is. Ráadásul a szakemberek felismerhetik a probléma forrását, és preventív intézkedéseket is javasolhatnak, amelyek segíthetnek elkerülni a jövőbeli dugulásokat.

Prevenció professzionális kamerás csatornavizsgálattal

Alapvetően elmondható tehát, hogy dugulások megelőzése és kezelése nem csupán a megfelelő szennyvízkezelési szokásokkal érhető el, hanem a rendszeres karbantartással és a megfelelő szakemberek bevonásával is. Tudatos hozzáállással és körültekintéssel elkerülhetők a kellemetlenségek, és hosszú távon biztosíthatjuk a lefolyórendszer zökkenőmentes működését.